Wat zou ik vandaag gedaan hebben als ik voor een baas werkte? Vrij nemen. Om even tot rust te komen en ervoor te zorgen dat mijn hoofdpijn verdwijnt. Naar zee, een stukje lopen. Wind in mijn haren. Neerstrijken bij een hele kleine strandtent, een kop thee bestellen en schrijven. Dus doe ik dat nu, ik ben immers eigen baas. Een Duitse mevrouw vraagt of de drie stoelen aan mijn tafeltje vrij zijn. Ik zeg ja omdat ik denk dat ze ze mee wil nemen om op een ander plekje neer te zetten. Dat blijkt niet het geval, ze komt met haar ouders aan mijn tafeltje zitten. Ik hoop dat ze een rustig gesprek voeren zodat ik niet word afgeleid.

Dat is ijdele hoop, want ze hebben en klein wit hondje bij zich. Het hondje wil kennis maken met het hondje van de mensen aan het buurtafeltje. Er wordt gesnuffeld en gebromd. Het ene hondje is los, het andere aan de lijn. Dat gaat maar heel zelden goed. Ik probeer me te verbinden met het ruisen van de zee.

Heerlijke strandtent

De strandtent is een uitgebouwde container. Met tafeltjes van pallets en plastic stoelen. Oranje windschermen, heel retro. Super basic en veel rustiger dan de strandtent die naast de duinovergang ligt. Ik vang nog weer een ander gesprek op. Over signalen van je lichaam als je het te lang druk hebt gehad. Ik hoor iemand zeggen: “Ik krijg dan altijd last van mijn schouders en mijn nek. Als ik dan nog niet luister naar mijn lijf, dan krijg ik migraine.” Zo was het jarenlang ook bij mij. Ondernemerschap en daarmee je eigen tijd kunnen indelen heeft me absoluut goed gedaan.

Het ene hondje springt op schoot. Het andere hondje kijkt verbaasd. Hij gaat zuchtend in het zand liggen. Ik ben hier en verlang naar mijn eigen erf. De stilte daar. Mijn eigen bubbel en mijn eigen honden om me heen. Een beetje scharrelen. Onkruid wieden dat zo welig tiert dat we er karrevrachten vol van naar de milieustraat moeten rijden. De boer van wie we onze plek kochten zou zijn hoofd schudden. “Gebruik roundup, dat werkt heel goed!” zei hij ooit tegen ons. Maar wij zijn niet van het gif.

Spelen aan zee

Twee meisjes tijgeren door het zand. De ene draagt een kleurrijk gestreept jurkje en heeft een paardenstaart. Het kleine zusje zo’n staartje boven op haar hoofd dat op een fontein lijkt. Ze draagt een groen T-shirtje met een madeliefje erop. Ze rollen over elkaar heen en gieren het uit van de pret. “Hondje” zegt het kleine zusje. Ze blijft op veilige afstand. Haar grote zus giet handenvol zand over haar hoofd. Dat wordt serieus haren wassen vanavond!

Kom jij naar Zeeland deze zomer?

Wil jij ook genieten van Zeeland deze zomer? De rust van ons vakantiehuis in de polder combineren met een dagje strand? Dat kan in juni nog met korting. Ook in de zomervakantie zijn er nog twee weken beschikbaar. Wacht niet te lang en check onze beschikbaarheidskalender op www.slapeninzeeland.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *