Over ons

Het is een vraag die veel gasten ons stellen: “Hoe lang wonen jullie hier al?” Ons antwoord is dan: “Sinds 2004. We hebben op heel veel verschillende plekken gewoond maar willen hier nooit meer weg!” We vertrokken uit Dordrecht met 3 jonge kinderen naar Zeeland omdat we hen graag wilden laten opgroeien in een landelijke omgeving. Met veel ruimte om buiten te spelen en mensen om ons heen met wie we dingen kunnen delen. ‘It takes a village to raise a child’ was wat we onszelf en onze kinderen gunden. In ons mini-dorp hebben we dat gevonden. Ravotten, hutten bouwen en koeien kijken voor de kinderen. Wind, zee, polders en frisse lucht voor ons allemaal.

Van 2004 tot 2007 woonden we zelf in het huis dat nu vakantiehuis is. Telkens als ik binnenstap om het huis klaar te maken voor de volgende gasten voel ik weer de vertrouwdheid van toen. Wat hebben we genoten van het licht, de ruimte en het uitzicht. Waar we ’s zomers buiten leefden en ’s winters bij de houtkachel kropen. Kortom: een huis om van te houden.

In 2007 verhuisden we op ons eigen erf naar de herbouwde boerderij en zo kwam ons eerste huis beschikbaar als vakantiehuis. In de beginperiode kwamen vooral familie en vrienden logeren, later steeds meer andere gasten. Ze komen overal vandaan, van België tot Australië.

Inmiddels hebben we de nodige verbeteringen aangebracht, met als belangrijkste de verbouwing van de bovenverdieping, waar alle verlaagde plafonds eruit zijn gehaald en de slaapkamers dakramen hebben gekregen. Een zee van ruimte en licht! In de herfst van 2018 zijn alle vloeren in de slaapkamers boven vervangen en is ook de trap gerenoveerd.

Onze inmiddels volwassen kinderen zeggen soms dat het huis veel mooier is dan toen we er zelf woonden. We gunnen het onze gasten graag!

We willen de schoonheid, ruimte en rust van deze plek met anderen delen. Dat je tot rust kunt komen en genieten van de natuur en elkaars gezelschap. Dat je als vanzelf vertraagt en het ritme van de seizoenen ervaart.

Het allerbelangrijkste vinden wij dat je je welkom voelt en dat je merkt dat jouw komst met aandacht is voorbereid. Gastvrijheid, positiviteit en flexibiliteit zitten namelijk in onze genen. Geen enkele vraag is gek en we verzinnen graag ongewone oplossingen voor onze gasten. We doen er alles aan om van de vakantie in Zeeland een onvergetelijke herinnering te maken!

Weetjes over ons

Louis leest het allerliefst stapels kranten in zijn oude leren stoel, houdt van handige apparaten voor erfonderhoud (door onze kinderen gekscherend papa’s speelgoed genoemd), fietst heel hard, maakt graag Boboti en houdt van reizen.

Susan is dol op honden, danst graag flamenco, leest stapels boeken en doet dat héél snel. Schrijft veel en pioniert met haar Makkelijke Moestuin-bakken.