Hemelvaartsdag, het is zacht buiten. Ik installeer me in een ligstoel met mijn notebook om te gaan bloggen. Hondje Hera denkt ‘ha fijn!’ en installeert zich aan mijn voeten. Grote zus Britt duwt even haar natte neus tegen mijn arm en gaat dan van een afstandje naar me liggen kijken. Ik kijk uit op onze boomgaard, de fruitbomen staan in volle bloei. Ons witte bejaarde kipje scharrelt er vergenoegd rond, op zoek naar wormen? Verderop rijdt een tractor van één van de boer-buren. Voor de rest hoor ik alleen vogels zingen. De walnotenboom doet zijn best om groen te worden, net als de oude iepen. Ze zijn altijd een stuk later dan de andere bomen op het erf.

Terug in de tijd
Ik heb er al een halve werkdag opzitten vandaag. Het vakantiehuis is weer helemaal schoon, de bedden zijn opgemaakt, Zeeuwse zaligheden staan klaar op de keukentafel. Vanmorgen stonden de vertrekkende gasten op de stoep om afscheid te nemen. Of ze nog wat eitjes mogen meenemen, voor thuis. Maar natuurlijk! Ze hebben vriendelijke woorden geschreven in het gastenboek. Het meest bijzondere is de jeugdherinnering van de man, die hier als kind veel gespeeld heeft met één van de zoons van de boer. Hij schrijft over het helpen bij de oogst, het spelen bij de bunker in de vliedberg en hoe hij heeft leren tractor rijden. 

Kleverskerke? Nooit van gehoord
Ik hou van deze verhalen en van de geschiedenis van deze plek, die zeker teruggaat tot in de Middeleeuwen. Hier zijn wij de eersten sinds mensenheugenis zonder boerenbedrijf. Geen boeren, maar buitenlui – butendieker op z’n Zeeuws. We laten anderen graag meegenieten van de rust, de ruimte en het groen. De prachtige vergezichten en de zon die ondergaat achter de dijk.

We bieden een plek waar je echt tot jezelf kunt komen, met veel privacy. En waar we natuurlijk met alle liefde onze tips over Zeeland met je delen. Hier is er alvast eentje: sinds afgelopen voorjaar is er een klimparcours bij het Veerse Meer, op zo’n 10 kilometer afstand van ons vakantiehuis: Klimpark Zeeland – Kanoa. De klimtoren is 20 meter hoog, waar je kunt genieten van het uitzicht. In de toren stap je af op 4, 8 of 12 meter hoogte. Zodra je de afslag hebt genomen, klim je vanuit de toren langs de oevers van het Veerse Meer zo het bos in. 

Slapen in Zeeland
Heb jij je zomervakantie al geboekt? Vanaf 21 augustus hebben we nog mogelijkheden. Tijdens de schoolvakanties verhuren we alleen hele weken, in het voor- en naseizoen kun je ook voor kortere periodes terecht. Check onze beschikbaarheid op Boekingen – Slapen in Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *